“Реберця свинні по-віденськи”

Інгредієнти: реберця свинні: 1 200–1500 кг., картопля: 3–4шт., квашена капуста: 150–200г., олія: 100 г., цибуля кримська: 50 г., цибуля ріпчаста (для маринування ребер): 2-3 шт., розмарин свіжий: 1 гілочка, часник: 2 зубчика, сіль, перець чорний мелений
Приготування: Реберця (цілою стрічкою) промиваємо під проточною водою, зачищаємо від плівок. Готуємо маринад: нарізаємо великими шматками ріпчасту цибулю, додаємо сіль та перець за смаком. М’ясо залишаємо дозрівати на 1 день при кімнатній температурі. Замариновані реберця смажимо на грилі до готовності та гарного золотистого кольору. Якщо гриль відсутній, розігріваємо духову шафу до температури 220*С, та випікаємо реберця протягом 15-20 хв. Поки смажиться основна страва,готуємо гарнір. Чудово доповнить смак м’яса звичайна картопля з розмарином та часником, а також квашена капуста з кримською цибулею та олією. Картопля з розмарином та часником: картоплю, зварену в мундирі, чистимо від шкірки та обсмажуємо на олії до золотистого кольору, додаємо сіль, перець за смаком, і в кінці – дрібно порізані розмарин і часник. Квашена капуста з кримською цибулею: квашену капусту заправляємо олією та додаємо кримську цибулю, нарізану соломкою.


Гаряча зупа з червоних помідорів
Гаряча зупа з червоних помідорів (пропорція на 15 осіб). Взяти півкопи помідорів, якщо вони великі, а якщо малі – більше, розрізати кожний впоперек, витиснути з них зерна та сік, оскільки як одні, так і друге непридатне і несмачне.
Взяти півфунта свіжого масла, розпустити в ронделі, вложити помідори та три пшеничні булки, покраяні невеликими кавалками; залити бульйоном та готувати п’ятнадцять хвилин; протерти через густе сито та розвести чистим бульйоном, щоб зупа не була занадто рідка чи густа. Перед поданням до столу нагріти, покласти попередньо зварену та порізану невеликими кавалками телячу грудинку та грінки.

Більше про ресторан “Грушевський”

Published by admin