Ванільний соус
Ванільний соус – класичний соус до яблучного штрудля. Вони ніби створені одне для одного. Надаємо Вам рецепт цього смаколика.
Знадобиться: яйця (тільки жовтки) – 3 шт. (4 шт., якщо маленькі); цукор – 1/3 склянки; ванільний цукор – Ѕ чайної ложки; крохмаль – 1 чайна ложка; молоко – 100 мл. (півсклянки); вершки 20% – 200 мл. Жовтки збиваємо з цукром, ванільним цукром і крохмалем, поки не вийде густий світлий крем. Зручно це робити в каструлі або сотейнику з товстим дном , а потім в цій же посудині і варити соус. Молоко та вершки нагріваємо майже до кипіння, щоб стали гарячими, але не закипіли. Потроху вливаємо в жовтковий крем, енергійно помішуючи, інакше можуть утворитися грудки. Якщо грудочки все ж вийдуть, не сумуйте – просто процідіть готовий соус. Ставимо каструльку на слабкий/середній вогонь, і варимо до загустіння, часто помішуючи, особливо у стінок і на дні. ! Важливо: не давайте соусу кипіти, він може розслоїтися.


Вишневий Штрудель

Для тіста: борошно 200 г (+ 60 г для розкачування тіста), вода 150 мл, рослинна олія 2 столових ложки, маленька щіпка солі. Для начинки: вишня 600-800 г, цукор 300 г, мигдаль або волоські горіхи 50 г, пісочне печиво 50 г, вершкове масло 100 г
Як приготувати: Для початку приготуй тісто. Просій борошно в миску, додай щіпку солі, влий воду і додай рослинну олію. Перемішай і заміси тісто. Змасти тісто рослинною олією, загорни в харчову плівку і залиши в теплому місці на 1 годину. Тепер приготуй начинку. Посип вишні склянкою цукру і перемішай. Постав каструлю з вишнею на повільний вогонь і доведи до кипіння, дай покипіти 5 хвилин. Зніми з вогню і дай вишні охолонути в сиропі. Потім відкинь вишні на друшляк і дай їм стекти. Мигдаль підсмаж на сухій сковороді і подрібни у блендері. Також подрібни в блендері пісочне печиво. Перемішай мелені горіхи з печивом. Розстели на столі чистий рушник, посип його борошном і виклади тісто. Тісто зверху теж посип борошном. Розкачай тісто в пласт, але не дуже тонко. Тепер акуратно, щоб не пошкодити тісто, розтягни його руками (тильною стороною). Через тісто має просвічуватися рушник. Якщо раптом тісто порветься, заліпи дірки шматочками з країв тіста. Обріж гострим ножем товсті краї тіста. Змасти тісто топленим вершковим маслом за допомогою кисті. Посип тісто меленими горіхами з печивом, відступивши від країв по 3-5 см і залишивши з одного краю близько 7-10 см для останнього витка. Розклади вишні та посип цукром, що залишився. Згорни рулет, допомагаючи собі рушником (краї рулету заправ всередину, щоб начинка не витікала). Виклади рулет на застелене пергаментом деко і змасти поверхню розтопленим вершковим маслом. Випікай близько 30-35 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180 ° C духовці. Штрудель наріж на порції, посип цукровою пудрою і подавай в теплому вигляді з кулькою морозива.

Більше про ресторан “Штрудель Хауз”

Published by admin