Просіяти борошно, додати цукор, какао, соду, порошок для печива, сіль. Окремо вимішати кефір, олію, яйця і ваніль. Міксером змішати інгредієнти. Додати сухі складники і перемішати. Поступово влити гарячу каву, помішуючи. Готове тісто розділити надвоє і пекти коржі у вистеленій папером формі діаметром 23 см при температурі 180 0С близько 35-40 хвилин.
Для крему:
230 г темного шоколаду, 2 столові ложки какао, 1 чайна ложка порошку розчинної кави, 5 столових ложок води, 1 столова ложка рому або горілки, 2 великі яйця, 2 столові ложки цукру, дрібка солі, 1 склянка сметани.
Вимішати шоколад, какао, каву, воду, ром і розчинити на водяній бані. Білки відокремити від жовтків. Змішати жовтки з половиною цукру. Повільно влити розтоплений шоколад і вимішати міксером. Збити білки, додаючи решту цукру. Білки обережно вимішати із шоколадною масою. Сметану збити. Вимішати із шоколадною масою, щоб не було білих смуг. Залишити в холодильнику для охолодження.
Для помадки:
140 г молочного шоколаду, 110 г темного шоколаду, 1 чайна ложка сухої розчинної кави, 160 г сметани
Сметану нагріти у банячку, не доводити до кипіння. Додати поламаний шоколад і каву, розмішати, заварити на малому вогні. Охолоджені коржі перекласти кремом, залити помадкою, вирівняти.


Сирник у шоколадному тісті
1 склянка молока, 125 г вершкового масла, 2 столові ложки з вершком какао, 3/4 склянки цукру, 50 г темного шоколаду, 2 склянки борошна, 1 чайна ложка порошку для печива, 3 яйця (білок і жовток окремо)
Вилити молоко в каструлю, додати масло, какао, цукор, поламаний шоколад. Заварити на малому вогні, помішуючи, до утворення однорідної маси. Зняти з вогню, охолодити. Просіяти борошно та порошок для печива. Разом з жовтками додати до охолодженої маси і перемішати. Білки відкласти.
Для сирної маси:
750 г двічі змеленого жирного сиру, 4 яйця (жовтки і білки окремо), 2/3 склянки цукру-пудри, 1 столова ложка борошна, 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю, 2 чайні ложки ванільного екстракту, 500 г м’якого вершкового масла
Сир, жовтки, цукор, борошно, екстракт і масло вимішати. Білки разом з білками від тіста збити на стійку масу. Розділити навпіл – першу половину обережно вмішати в шоколад, решту – в сир. Форму 22х34 вистелити папером. Викласти половину шоколадної маси. Ложкою накладати острівці сиру, які накрити шоколадною масою. Випікати при температурі 175 0С близько 60 хвилин. Охолодити в ледь відчиненій духовці.


Гаряча чоколяда
2 склянки молока, 100 темного шоколаду, 1 паличка кориці, 2 чайні ложки меду, 1 чайна ложка ванільного екстракту, 2 столові ложки темного рому
Вилити молоко в каструлю, додати поламаний шоколад, паличку кориці, мед і нагрівати на помірному вогні, поки шоколад не розплавиться. Додати ваніль, перемішати і влити ром.

Більше про “Львівську майстерню шоколаду”

Published by admin