“Банош”
Продукти для приготування 1 кг «Баноша»: Крупа кукурудзяна 175гр. Вершки домашні 550 гр. Сметана домашня 550гр. Сіль 5гр.
На 1 порцію: «Банош» 300гр. Сало свіже 50гр. Грудинка копчена 50гр. Бринза овеча 50гр. Сир твердий 50% 15гр. Зелень петрушки 2гр.
ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ: У посуд з потовщеним дном влити вершки. Додати сметану. Довести суміш до кипіння. Помішуючи дерев’яною лопаткою поступово всипати крупу. Варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, до готовності (готовність визначають відставанням каші від стінок посуду і появи масляних крапель на поверхні). Підсмажити сало і грудинку до утворення шкварок. Викласти кашу в гарячу сковорідку. Полити шкварками. Насипати гіркою бринзу. Декорувати банош чіпсом з твердого сиру, посипати нарізаною зеленню петрушки.
Зупа з пива
Ставимо баняк на вогонь. Кладемо 100 грамів вершкового масла, коли воно розтопиться, додаємо до нього 100 грамів борошна і смажимо, помішуючи, 3 – 5 хвилин.
Потім вливаємо 1, 5 пляшки пива, тобто приблизно 750 – 800 грамів. Доводимо до кипіння. Тепер додаємо кмин, корицю, мускатний горіх, 1 чайну ложку молотого імбирного кореню, сіль, перець і лишаємо на малому вогні проблизно на 15 хвилин, часом помішуючи. На завершення доливаємо 200 – 250 грамів вершків і лишаємо на вогні ще на кілька хвилин. Зупа готова. До зупи можна додати сухарики з чорного хліба і зеленину.
Адреси закладів:
вул. Винниченка, 6,
Години роботи: 11:00-24:00
т. 224-17-80,
“Кумпель” – перший у Львові ресторан з власною пивоварнею. Тут щойно зварене пиво та першокласну кухню доповнює атмосфера в стилі австрійської вишуканості з елементами батярської невимушеності. Специфіка закладу: українська та європейська кухні, офіціанти, є зал для тих, хто не палить, VIP-зал, пивний інтер’єр
З історії будівлі
Будинок №6 спорудили 1930 р у стилі функціоналізму.
У 1992 р. на першому поверсі та у підвалі будинку була відкрита популярна піцерія “Кастелярі№, яка славилась ще і добрим морозивом. Зараз тут працює пивний ресторан “Кумпель”
просп. Чорновола, 2Б
тел. 032-229-51-77
працює 11.00-24.00