Фірмові рецепти від кав’ярні “На бамбетлі”

Кава «Куфайка» 
Якщо немає вдома спеціального пристрою, то найліпше готувати каву на гарячому піску, насипавши його в глибоку сковорідку.
Сковорідку ставимо на вогонь, в той час в джезву, на саме дно, сиплемо трошки цукру, та намагаємось його не перепалити. Коли побачимо що цукор почав плавитись, чи відчуєте легкий карамельний запах, додаємо кави та заливаємо холодною водою. Продовжуємо водити джезвою в цій пісочниці допоки не побачимо що підходить піна. Далі даємо піні осісти та чекаємо другого пришестя піни, після якого треба додати до кави трішки чорного меленого перцю та мускатного горіха та ще раз підняти піну.


Кава “Борджія”
– rава 80 гр., iоколад 25 гр., dершки взбиті 50 гр., wедра натерта 7 гр.
Спочатку треба приготувати «американо». Тепер беремо одну помаранчу і натираємо її цедру, приблизно чайну ложку чи трошки менше. Ше нам треба розтопити гарячий шоколад, грамм з 25-35. Поки шоколад топиться, треба вінничком збити вершки з цукром. А тепер то все з’єднаємо. В трошки підігріту філіжанку лиємо плавлений шоколад, зверху каву, збиті вершки та посипаємо то тертою цедрою.

Leave us a Message