Молочний коктейль із соком “зернистого яблука” від кнайпи “Кабінет”
До складу цього напою входять молоко, гранатовий сік, мед та морозиво.
Втамувавши спрагу, у кав’ярні можна й забути про голод — поласувати стравою «Струсля м’ясна».
Для її приготування шеф-повар бере свинну полядвицю та куряче філе. Його переплітають у вигляді коси і запікають. Подають під вишневим соусом і з запеченими яблуками. При цьому використовують біле сухе вино і мед.
Як окремі страви або доповнення до других, у “Кабінеті” можна замовити салати. “Гуцульський” салат тут готують з буряка, гарбузового насіння, болгарського перцю, маринованих опеньок. А “Олеський” — з вареної телятини, соєвого соусу, яєць та тих же грибів.
Для справжньої трапези — фірмові наливки, зокрема, калганівка, тминівка, слив’янка й наливка з журавлини.


Рецепт колишньої кав’ярні “Францішка”: Кава по-румунськи
Складники:
Кава 1 ч. ложка, цукрова пудра 1 ч. ложка, какао-порошок 0,5 ч. ложки, ванілі або ванільного цукру небагато
Змішати каву, цукор, какао і засипати у джезву. Налити воду, поставити на невеликий вогонь. Нагріти, але не доводити до кипіння. Зняти з вогню і додати ванілі. Дати каві трішки охолонути і подати до столу.


Рецепт колишньої кав’ярні “Францішка”: Кава з білим шоколадом
Складники:
Білий шоколад 20 г, молоко 30 мл, гаряча кава 50 мл, ром 1ст. ложка, вершки 30 мл
На вогні розтопити в молоці шоколад. До кави додати ром і гарячий шоколад. Акуратно вилити зверху збиті вершки та посипати тертим шоколадом.


Ранкова кава від “Массарі”
Інгредієнти: кава мелена 2 ч. ложки, кориця 1 палочка або 1/4 чайної ложки, перець чорний горошок 1 шт., вода 100 мл, цукор 1 ч. ложка
Приготування:
У злегка підігріту турку всипаємо всі інгредієнти, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння – кава має піднятися і на її поверхні утворитися пінка. Піднімаємо турку над вогнем (піна злегка осяде). Таким чином даємо кави піднятися 2-3 рази. Вимикаємо вогонь, турку накриваємо блюдечком і даємо каві настоятися 3-5 хвилин. Наливаємо каву в підігріту чашку, вдихаємо її аромат, п’ємо і отримуємо задоволення. ЯКЩО НЕМАЄ ТУРКИ тоді не біда, усі інгрідієнти заливаємо окропом та чекаємо щоб кава запарилась.

Published by admin