Інгредієнти: Шлунок телячий або свинячий 1 кг. Морква – 1 шт. Петрушка – 1 шт. Цибуля – 1 шт
Борошно – 2 ложки. Базилік. Кріп. Лавровий лист
Приготування: Шлунок купуємо вже вичищений. Він має бути блідо-рожевої або жовтої барви. Спочатку його треба занурити в зимну воду у великій мидниці чи виварці і нехай там полежить кілька годин або й цілу ніч. Потім у баняку кип’ятимо воду і кладемо шлунок в окріп на півгодини.
Воду виливаємо, шлукон краємо на клюски, заливаємо зимною водою, але так, аби лише накрила флячки, і варимо зо три години. Відтак солимо, перчимо, додаємо лавровий листок, базилік, дрібно порізану моркву і цілими цибулю та петрушку. Залишаємо варитися ще годину. Цибулю і петрушку викидаємо.
У самому кінці розводимо в горнятку ложку або дві борошна і поволі вливаємо до баняка, весь час мішаючи. Доводимо до кипіння і посипаємо кропом.


Павло́ Володи́мирович Гуді́мов — український музикант, гітарист, колекціонер мистецтва, арт-менеджер.

Фото з сайту https://www.firtka.if.ua/

Published by admin