Оладки з яблуками 

Інгредієнти: 5 ст. ложок борошна, 1 яйце, 1 скл. кефіру, 1 ст. л. цукру, 3 великі яблука, дрібка соди, топлене масло або олія для смаження, сіль за смаком, кориця для посипання
Приготування: Збийте яйце з цукром і сіллю. Додайте борошна, змішаного з содою, кефіру. Все добре вимішайте. Натріть обібрані яблука на грубій терці в тісто і перемішайте. Розігрійте сковороду, налийте майже 2 ст. л. олії. Столовою ложкою накладайте тісто на сковорідку і смажте оладки з обох боків на невеликому вогні, щоб пропеклися всередині. Викладіть оладки на тарілку і посипте корицею, за бажанням – полийте сметаною.


Фруктовий смузі від Руслани

Інгредієнти: білий грейпфрут – 1 шт., червоний грейпфрут – 1 шт., полуниця (можна інші ягоди) – 8 шт., стиглі банани – 2 шт., йогурт – 200г, мед (рідкий) – 2 ст.л.
Приготування: Видавлюємо сік з грейпфрутів і переливаємо його в блендер. Потім додаємо в блендер полуницю, банани, йогурт і мед. Замість полуниці можна використовувати інші ягоди – суницю, малину, смородину, чорницю. Збиваємо фруктову суміш до утворення однорідного напою. Розливаємо отриманий смузі у високі келихи. Прикрашаємо гілочкою м’яти.


Торт для коханого від Руслани

Інгредієнти: Для тіста: борошно – 1,5 склянки, яйце – 2 шт., сметана – 1 склянка, згущене молоко – 0,5 банки, сода – 1/2 ч.л., цукор – 1 склянка, какао – 3 ч.л., Для крему: вершкове масло – 100 г, згущене молоко – 0,5 банки, какао – 2 ч. л. Для глазурі: сметана – 3-4 ст.л., цукор – 3-4 ст.л., какао – 1 ч.л.
Приготування: Спочатку готуємо тісто. Соду гасимо в сметані. Відділяємо білки від жовтків: білки збиваємо з цукром, потім додаємо жовтки. Змішуємо зі сметаною, туди ж додаємо згущене молоко, какао і борошно. Тісто добре перемішуємо, виливаємо в застелену промасленим пергаментом форму, ставимо в холодну (!) духовку і печемо близько 30 хв. при температурі 180 ° C. Коржу даємо охолонути, виймаємо з форми і розрізаємо впоперек ще на 3-4 коржі. Кожну частину змащуємо кремом. Готуємо крем. Масло, згущене молоко, какао змішуємо і збиваємо до пишноти. Готуємо глазур. Сметану, цукор, какао перемішуємо і варимо на маленькому вогні 5 хвилин, постійно перемішуючи. Глазур’ю покриваємо торт зверху.


Салат з шинкою і інжиром від Руслани

Інгредієнти: (на 2 порції) сиров’ялена шинка – 4 скибочки, інжир – 6 шт., козячий сир – 8 ч.л., волоські горіхи – 4-5 шт., цибуля червона – половинка цибулини, листя салату – 6-8 шт. Для соусу: винний оцет – 5 ч.л., рослинна олія (краще оливкова) – 50 мл., орегано – 0,5 ч. л., сіль – за смаком, чорний мелений перець – за смаком
Приготування: Шинку обсмажуємо на пательні (без олії) до рум’яного кольору. Волоські горіхи чистимо і ділимо ядра горіхів на половинки. Інжир ріжемо на 4 частини, цибулю – тонко нарізаємо півкільцями. Для соусу змішуємо оцет, олія, орегано, сіль і перець. На тарілках розкладаємо салатні листя. Зверху викладаємо цибулю, інжир, горіхи і шинку. Поливаємо всі інгредієнти соусом. Зверху кришимо козячий сир.


Рибні крученики по маминому рецепту від Руслани

Інгредієнти: рибне філе – 1 кг, масло вершкове – 100 г, борошно – 100 г, батон – 2-3 скибочки, яйце – 3 шт., цибуля ріпчаста – 2 шт., морква – 1 шт., петрушка корінь – 1 шт., селера корінь – 1 шт., гвоздика (бутони) – 2 шт., запашний перець – 3-4 горошини, рибний або овочевий бульйон – 1 склянка, перець чорний – за смаком, лимонний сік – за смаком, сіль – за смаком
Приготування: Батон замочуємо у воді і віджимаємо. Одну цибулину нарізаємо маленькими шматочками й обсмажуємо на олії до золотистого кольору. 300 г риби пропускаємо через м’ясорубку разом з батоном і однією цибулиною. Додаємо смажену цибулю, яйця, солимо, перчимо і старанно перемішуємо. Решту рибного філе злегка відбиваємо, солимо і перчимо. На край викладаємо рибний фарш і згортаємо рулетик. Скріплюємо його зубочисткою, обвалюють у борошні й обсмажуємо в маслі. Моркву, корінь петрушки і селери натираємо на крупній тертці і обсмажуємо в маслі. Посипаємо 1 ст. ложкою (без гірки) борошна, ще трохи підрум’янюємо і заливаємо бульйоном. Ретельно перемішуємо, додаємо запашний перець, гвоздику, сіль, перець і викладаємо в соус рибні рулетики. Тушкуємо на маленькому вогні ще 20 хвилин.


Печені яблука з медом, маком та ягодами від Руслани

Інгредієнти: яблука – 2 шт., мак – 2 ч.л., мед – 3-4 ч.л., ягідний мікс (смородина, малина, чорниця, ожина, можна свіжозаморожені) – за смаком
Приготування: Яблука середньої величини миємо, зрізаємо «шляпки» й акуратно вирізуємо серединку з насінням – повинна вийти яблучна «бочечка». Якщо яблука кислі, зсередини «бочечки» можна змастити невеликою кількістю цукру. Кладемо яблука на деко і запікаємо в духовці 10 хвилин при t 180 ?С. Поки яблука запікаються, запарюємо мак. Заливаємо мак окропом, даємо йому настоятися близько 30 хвилин. Потім, якщо потрібно, зливаємо воду, мак перетираємо. Для начинки також беремо ягоди, миємо їх і розминаємо. Перемішуємо ягоди з медом і маком. Готовим яблукам даємо охолонути і фаршируємо їх сумішшю з ягід, меду і маку. Зверху яблука можна прикрасити однією-двома ягідками.


Літній салат з куркою та авокадо від Руслани

Інгредієнти: Смажена курка – 500 г Салат – 1 качан Помідори – 2 шт. Зелена цибуля – 1-2 пера Петрушка – 5-6 гілочок Авокадо – 1 шт. Маслини – 1 ст.л. Сир фета – 100 г Сушений орегано – 1 ч.л. Сушена м’ята – 1 ч.л. Лимонний сік – 2 ст. л. Оливкова олія – 2-3 ст.л. Сіль – за смаком Перець чорний мелений – за смаком
Приготування: Сире куряче філе дрібно нарізаємо, а потім смажимо. Салат миємо, сушимо і нарізаємо великими шматками. Помідори нарізаємо часточками. Нарізаємо дрібно цибулю і петрушку. Авокадо нарізаємо поперечними скибочками, маслини нарізаємо кільцями. Сир фета подрібнюємо і змішуємо з сушеними м’ятою і орегано. Лимонний сік змішуємо з оливковою олією – отримуємо соус. У великій посудині змішуємо куряче м’ясо (воно повинно охолонути), салат, помідори, маслини, зелену цибулю і петрушку. Поливаємо їх половиною соусу, потім додаємо авокадо і знову перемішуємо. Солимо, перчимо та посипаємо салат сиром фета з м’ятою і орегано (вже не перемішуючи). Зверху поливаємо салат соусом, що залишився.

Published by admin