В останню чверть XIX століття одне з перших місць на цукерняному полі Львова посів Александер Бенецький. Перед тим як розпочати власну справу у Львові, майбутній власник близько п’яти років працював на кондитерських фабриках Кракова та Варшави, здійснив тривалу подорож набуваючи досвіду у цукернях Відня, Дрездена, Гамбурга, Парижу, Берліну та Лондону …

Климентина народилась 27 липня 1884 року у багатодітній сім'ї пароха Копичинець на Тернопільщині отця Миколи Січинського. Вона - рідна сестра Мирослава Січинського, який увійшов в історію як виконавець замаху на намісника Галичини графа Андрія Потоцького (1908). 12 серпня 1902 р. Климентина вийшла заміж за Ореста Авдиковича (1877 - 1918) - професора української гімназії в Перемишлі й відомого свого часу письменника. Невдовзі народились діти - Стефанія та Орест.

1882 рік – знаменитий на всю Європу кондитер Маурісій Брандштандтер відриває фабрику у Львові.

Львівські шоколади і цукерки дуже скоро набирають європейської популярності і Львів помалу рівняється з "шоколадною столицею" Європи - швейцарським Берном.

Першими кондитерами міста Лева ще в середні віки стали пекарі-позацеховики, яких не стримували суворі цехові стандарти. Їхні цехові колеги — дійсні члени офіційного пекарського об’єднання — тоді спеціалізувалися лише на випіканні хліба. Екзотичними солодощами десертний кошик наповнювали купці, які торгували зі Сходом.

Історія шоколаду, більше 50 шоколадних фігур, безкоштовна дегустація шоколаду, чаю, кави, архітектурна спадщина Європи та України з шоколаду. Нова екскурсія кожні півгодини.

Львівський історичний музей, пл. Ринок, 6 (3 поверх)

тел. 0957066505

Працює 10.00-19.00