Що їли 100 років тому галичани? Потравка з качки з пармезаном, пантарки печені, щука в майонесї, щупак з сарделевим сосом, перепелиця з рижом, паштет з раків, каляфіори, компот з фіґ, салата швайцарська, лєґуміна цитринова, суфлєт з морелів, маренґи зі сметаною, крем з мараскіно, блян-манже міґдаловий, зульц в рожі і бабочка цісарська до кави. Це - лише мала частина страв, рецепти яких є у відомій «Домашній кухні» Леонтини Лучаківської.

"Банош"

Продукти для приготування 1 кг «Баноша»: Крупа кукурудзяна 175гр. Вершки домашні 550 гр. Сметана домашня 550гр. Сіль 5гр.

Фірмова кава "№1"

Складники:

Вершки жирності 36% 60 г, вишня в коньяку 10 г, гарячий шоколад 5 г, кава натуральна 9 г, морозиво 30 г, м'ята свіжа 1 г, поливка ягідна 40 г, цукор 5 г, шоколад чорний 3 г

Пивни полевка (зупа на пиві) 

Овочі - картоплю, селеру, моркву, цибулю - почистити, помити. Картоплю нарізати великими кубиками, селеру і моркву - середніми кубиками.

Шоколадний торт

Для тіста: 1 і 3/4 склянки борошна, 2 склянки цукру-пудри, 3/4 склянки какао, 2 чайні ложки соди, 1 чайна ложка порошку для печива, 0,5 чайної ложки солі, 1 склянка кефіру, 0,5 склянки олії, 2 великі яйця, 1 чайна ложка ванільного екстракту, 1 склянка завареної розчинної кави