Адреса: Пл. Ринок, 14, моб. 0504306354
Години роботи: 00-24
Специфіка ресторану “Криївка”: українська кухня, офіціанти, є зал для тих, хто не палить, VIP-зал, тир, виступи музичних колективів, наявний літній майданчик, стиль інтер’єру – українське підпілля


З історії
Массарівська або Венеційська камяниця. 1589 р. архітектор П. Римлянин перебудував первісну готичну камяницю в ренесансному стилі. В 17 ст. будинок належав венеційському консулові Антоніо де Массарі. З того часу над порталлом будинку міститься символ міста-республіки Венеції – крилатий лев з розгорнутою книгою та написом на ній: “Pa tibi Evangelista Marce” – “Мир тобі, Євангелісте Марку”. У 1600 реставрувався.

Будинок зазнав деяких перебудов. Найзначніша з них — у XIX ст., коли був надбудований четвертий поверх. Після надбудови четвертого поверху будинок втратив первісний вигляд, але рустований фасад зберіг риси стилю, наданого йому зодчими. Реставрації проводилися у 1936, 1998.
У вересні 2007 року в будівлі було відкрито ресторан «Криївка», на другому поверсі знаходиться “Найдорожча ресторація Галичини”.

Published by admin