ІНГРЕДІЄНТИ: Для квасу: буряк (середній) – 2 шт., чорний хліб – 1 скибочка., вода – 1,5 л. Для «вушок»: кисле молоко (кефір) – 100-150 г., борошно, сіль. Для борщу: картопля – 200 г, морква – 1 шт., капуста – 150 г, цибуля – 1 шт., петрушка – декілька гілочок, сіль – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Готуємо квас. Буряк миємо, чистимо й нарізаємо соломкою. Додаємо скоринку хліба і заливаємо теплою кип’яченою водою. Даємо квасу настоятися 2-3 дні. Готовий квас проціджуємо. Готуємо «вушка». До кислого молока (кефіру) додаємо борошно, солимо і замішуємо тісто. За консистенцією тісто має вийти як для вареників. Готове тісто розгортаємо і вирізаємо з нього кола діаметром 3 см., ліпимо «вушка»: з’єднуємо протилежні кінці кружечка з одного боку, а два, що залишилися кінця – з іншого. Відварюємо «вушка» в підсоленій воді. Готуємо борщ. Замість води використовуємо приготований квас – якщо квас дуже кислий, то його слід розбавити водою. Моркву і капусту нарізаємо соломкою, картоплю нарізаємо шматочками, подрібнюємо петрушку. Кладемо в борщ овочі і варимо їх до готовності. Після цього виймаємо з бульйону овочі. Заправляємо борщ цибулею, підсмаженою на рослинній олії. До борщу подаємо «вушка».


Новорічний салат з бринзою і грінками від Юрія Винничука

Published by admin