У реєстрах значаться сотні бочок солоної риби, яку найчастіше привозили вірменські купці з Ботушан, Яс, Язлівця. Вона реалізовувалась порівняно швидко, великими партіями.
Серед напоїв найчастіше фігурує пиво. Багато пива варили львівські пивовари, яким безперебійно постачали хміль купці з Бродів, Крем’янця, Бара, Любомля, Ковеля. У торгівельних операціях пивом особливу активність у ті роки проявляв Войцех з Ляшок. Протягом 1670-1672 рр він щотижня, іноді двічі на тиждень, двома возами возив його у Львів, продавши тут за цей час 624 бочки цього напою. Торгівля пивом велася впродовж всього року. Найбільше його споживали у період червень-жовтень.
У Львів возили жовківське пиво. Шимон Пивний з Жовкви протягом 1670-1675 рр. 156 разів побував у Львові, доставивши 291 бочку цього напою. У Львові можна було купити янівське пиво, а також тарногрудське.
Виходячи з відомостей про місце проживання купців, які торгували вином, можна говорити, що у Львів надходило угорське вино. Його доставкою сюди успішно займався Ян Мирович з Дуклі. Торгував угорським вином і Габріель Кохрон зі Самбора. Зафіксована доставка з Гданська Григорієм Василевичем гданського вина, а також французького та волоського вина, згадується також руське вино. Грецькими винами торгували вірменські купці, його везли з володінь Османської імперії.

Раїса Шиян. Львівський ринок 70-х років 17ст. Вісник львівського університету. Серія історична. 2000.вип. 35-36. С. 114-123

Published by admin