Інгредієнти: Борошно пшеничне – 7 склянок. Дріжджі пресовані – 70 г. Сіль – 1 ч л. Молоко 2 склянки. Яйце – 8-10 штук. Цукор – 250 г. Масло – 250 г. Ванільний цукор – 1 пакетик. Коньяк – 50 г. Шкірка лимона та апельсина
Приготування
1 Половину борошна перемішати з розчиненими в теплому молоці дріжджами і залишити, щоб розчина підійшла. Яйця розтерти з цукром, ванільним цукром і сіллю. Шкірки лимона і апельсина дрібно порізати. До розчини додати коньяк, яєчну суміш, нарізані шкірки, решту борошна і замісити тісто.
2. Наприкінці додати розтоплене масло і дуже добре вимісити, щоб тісто не прилипало до рук. Накрити і залишити, щоб підійшло.
3. Коли тісто підійде і збільшиться в об’ємі в 2 рази, поділити його і викласти у форми, заповнивши їх тістом на 1/3 висоти. Форми попередньо змастити маслом чи маргарином і застелити папером, котрий також необхідно змастити. Форми з тістом поставити в тепле місце на 60-70 хвилин, щоб тісто підійшло.
4. Поверхню змастити жовтками. Випікати при температурі 180-200 градусів протягом 30-60 хв. залежно від маси виробу