Домашній майонез

Інгредієнти: 400 г соняшникової олії, 1 куряче або 4 перепелині яйця, 1 ч. ложка гірчиці, корочок оцту, друбочка солі та трохи чорного перцю.
Берете півлітровий слоїк. Заливаєте туди 400 грамів соняшникової олії, вбиваєте одне куряче або чотири перепелині яйця (кімнатної температури), додаєте чайну ложку гірчиці і корочок (кришечку від пляшки) оцту, дрібочку солі та трохи чорного перцю. А далі – берете вертикальний блендер і починаючи від самого дна слоїка, потрохи підіймаючи його догори, змішуєте усе це до однорідної субстанції, якою і буде ваш майонез. А хто не їсть яєць, то замість них можна влити 150 грамів теплого молока.


Тірамісу від Славка Нудика

Інгредієнти: 400 г печива (пачка) ”Савоярді”, 500 або 750г маскарпоне, 3-4 яйця, 100 г цукрової пудри, 3 ст. ложки розчинної кави, півлітра окропу.

Приготування: Спершу треба зварити каву. Для цього на три столові ложки кави вливаєте півлітра окропу, розмішуєте. Чекаєте, поки вистигне до літньої температури. Тоді вливаєте три ложки молочного лікеру. Добре перемішуєте. Розпакуйте печиво і складіть його на тарілку. Для крему збийте разом маскарпоне, яйця (з білками) і цукрову пудру. Все це добре міксуєте, щоб не було грудочок. У підготовлену ємність починайте складати найсмачніший у світі торт. Ще раз перемішайте каву з лікером. Берете по дві штуки печива, вмочуєте їх у каву і відразу ж викладаєте перший шар. Засторога – час вмочування печива в каву має становити менше однієї секунди. Виклали перший шар – покриваєте його кремом. Далі, відповідно, другий шар і крем, який можна до повної гамми посипати какао. Після цього ставимо мінімум на 4 години в холодильник.


Ярослав Нудик – український співак, соліст вокальної формації ”Піккардійська терція”

Фото з соцмереж

Published by admin