Інгредієнти: Короп – 1 кг. Судак – 500 г. Біле сухе вино – 1 склянка. Морква (велика) – 1 шт. Цибуля (велика) – 1 шт. Помідори – 5 шт. Часник – 20 зубчиків. Олія – 4-5 ложок. Селера – 1/2 шт
Сіль до смаку. Перець до смаку. Цитрина
Приготування: Коропа ріжемо на шматки, солимо, скроплюємо цитриною і виставляємо на холод. Судака також ріжемо, посипаємо перцем і відставляємо. У баняку з грубим дном розігріваємо олію, кидаємо туди пошатковану цибулю, потім моркву та селеру. Коли овочі трохи зм’якнуть, вливаємо склянку білого вина, додаємо порізані помідори без шкірки і 20 зубців часнику (дрібно посічених). Овочі заливаємо двома літрами води. Варимо 20 хвилин на малому вогні. Кладемо до юшки шматки риби, варимо ще 20 хвилин. Подаємо з грінками з чорного житнього хліба з часниковою пастою.
“Трапезна” – підземний ресторан в келіях монастиря отців бернардинців.