Інгредієнти: Буряки (маленькі) – 6-8 шт. Морква – 1шт. Корінь петрушки – 1 шт. Селера – 1 шт
Сушені гриби – 6-8 шт. Цибуля – 1 шт. Мелена паприка – 1/2 склянки. Стручок гострого перцю – 1 шт. Чорний перець-горошок. Лавровий листок
Приготування: Буряки заквашуємо за декілька днів наперед, заливши їх холодною водою. У день приготування спочатку заливажмо гриби водою. Буряки тремо на грубій терці. Відмочені гриби варимо в окремому банячку у тій воді, в якій вони мокли. Цибулю дрібно січемо і підсмажуємо на олії до золотистого кольору.
У більшому (3 л) баняку варимо 20 хвилин грубо нарізані моркву, петрушку та селеру. Солимо, додаємо лавровий листок і перець-горошок. Відтак додаємо буряки, вливаємо вивар з грибів, сиплемо червоний солодкий перець і доводимо до кипіння. Знімаємо баняк з вонню і залишаємо, щоб борщ настоявся (щонайменше годину, краще – 5-6 годин). Тоді проціджуємо, всю гущувідкидаємо. Борщ подаємо з вушками. Вушка готуємо так: замішуємо тісто, як на вареники, без яйця, ріжемо на малі квадратики і начиняємо посіченими чи змеленими на м’ясорубці грибами, разом зі смаженою цибулькою. Краї вушок зліплюємо докупи. Варимо в окропі декілька хвилин.


Олександра Андріївна Коваль — українська громадська діячка. Колишня президентка ГО «Форум видавців», організаторка Національного книжкового «Форуму видавців у Львові».

Фото з сайту womo.ua

Published by admin