Кава з лікером

До міцної гарячої кави подають маленький келишок лікеру. Підходять лікери «Бенедиктин», «Шартрез», шматочки помаранча і цитрини, корицю, гвоздику, наливають горнятко коньяку і підпалюють.
Обережно: якщо чашка занадто нагріта, полумя може піднятися високо.
У палаючу суміш наливають гарячу каву, прикривають ринку кришкою і дають настоятися кілька хвилин. Напій проціджують і розливають по маленьких горнятках. Рецепт розрахований на шість порцій.


Кавовий грог

Сухе червоне вино змішують з цукром і кип’ятять, потім додають міцну каву і продовжують кип’ятити ще близько 2 хв. Готовий напій розливають по маленьких горнятках. Для однієї порції потрібні горнятко міцної кави, половина горнятка столового червоного вина, три грудочки цукру.
Грог можна приготувати й так: кладуть у склянку шматочок цитрини і ложку цукру. Розтирають цукор з цитриною, а потім додають 1/4 склянки горілки і 1 /2 склянки дуже міцної гарячої кави. Розливають по маленьких горнятках.


Зимова кава

Цей напій рекомендують взимку при застудних захворюваннях. Готують міцну гарячу каву. Окремо у великій склянці змішують один яєчний жовток і ЗО г цукру та додають маленький келишок рому. В цю суміш вливають горнятко гарячої кави.


Кава з коньяком

У горнятко кави, куди вже покладено цукор, по бічній поверхні ножа обережно виливають столову ложку коньяку так, щоб він залишився на поверхні, і підпалюють. Коли полум’я погасне, напій готовий.

Published by admin