Лазанья
Для м’ясної начинки: 300 г яловичого фаршу, 300 г фаршу зі свинини, 1 велика морква, 2 черешка свіжої селери, 4 ст. л оливкової олії, 1 стакан червоного сухого вина, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 1 банка (400 г) томатів у власному соці, сіль, перець за смаком
Для соусу бешамель:
0,5 л молока, 2 ст. л борошна, 100 г вершкового масла, щіпка мускатного горіха, 1 лавровий листок
сіль, перець за смаком
Приготування соусу:
на сковородці розтоплюємо вершкове масло, додаємо в нього борошно. Паралельно доводимо молоко до кипіння, кидаємо в нього мускатний горіх та лавровий листок. Чекаємо декілька хвилин, поки приправи пустять аромат. Витягаємо лавровий листок. Потроху вливаємо молоко на сковорідку з маслом і борошном і помішуємо, поки не розчиняться всі грудки. Утворену масу доводимо до кипіння і трошки солимо.
У форму для запікання лазаньї вливаємо і викладаємо компоненти тонкими шарами в наступному порядку: начинка – тісто – начинка – соус (можна посипати пармезаном). Шари чергувати до того моменту, поки не закінчиться мясна начинка.Покрити все листом тіста, залити соусом і посипати все пармезаном. Підігрівши духовку до 180 град. ставимо в неї форму і запікаємо приблизно 40 хв. Орієнтуємось на коричневу скоринку. Коли лазанья буде готова, посипати натертим сиром моцарелла та сиром пармезан, дати 10 хв “відстоятись”. Секрет рецепту – дуже багато соусу.
Приготування начинки: оливкову олію нагріваємо в каструльці з товстим дном. Потім туди ж додаємо цибулю і часник. Готуємо все це, поки цибуля не стане золотистого кольору. Після цього нарізаємо соломкою моркву, селеру і кидаємо в каструльку. Тушкуємо 5 хв. Додаємо фарш і все це добре перемішуємо. Вливаємо вино і, помішуючи, обсмажуємо, поки воно не випарується. В останню чергу додаємо дрібно нарізані помідори. Коли всі інгредієнти лежать у каструльці, виставляємо невеликий рівень вогню і залишаємо на 8 год.


Крем-суп з білих грибів
На 4 порції: 2 цибулі, 500 г білих грибів, 300 мл курячого (грибного) бульйону, 250 мл вершків 33%, зелень петрушки, 50 г вершкового масла, сіль, перець, 2 картоплини (за бажанням)
У маленьких грибочків заздалегідь відрізати декілька скибочок для прикраси. Відкласти їх убік. Дрібно порізати цибулю, злегка обсмажити в олії до золотистого кольору. Дрібно порізати гриби, додати до цибулі і залити овочевим бульйоном. Додати дрібно нарізану картоплю. Варити 15-20 хв.Збити суп у блендері, перелити назад у каструлю. Приправити до смаку сіллю і перцем. Додати вершки і довести суп до кипііння. Обсмажити відкладені шматочки грибів у вершковому маслі. Дрібно порізати петрушку. При подачі покласти зверху шматочки грибів і посипати петрушкою.


Ін салата ді горгонзола від La Piazza
100 г мікс салату, 20 г руколи, 30 г червоного винограду, 50 г сиру горгонзола, 30 г груші, 10 г грецьких горіхів, 10 мл оцту бальзамічного, 15 г меду
Приготування:
Для приготування соусу потрібно розтопити мід та додати до нього оцет бальзамічний. Повільно помішючи довести суміш до однорідної косистенції.
У велику миску порвіть руками листя салату та руколу, полийте соусом і перемішайте. Додайте порізанийй на половинки виноград, шматочки груші, горіхи та перемішайте ще раз. Викладіть салат на тарілки і вже порційно прикрасьте шматочками сиру горгонзола.

Published by admin