Кавовий лід
Готують міцну каву, додають цукор і після вистигання заливають у форму, призначену для заморожування води у морозилці холодильника.

Після того як кава замерзне, її розламують на шматки, кладуть у склянку і заливають холодною водою. Можна використати газовану воду з сифона.


Кава з газованою водою

У склянці швидко змішують три столові ложки кавового сиропау і дві- три столові ложки вершків. Склянку заповнюють газованою водою і зверху кладуть ложку морозива.


Холодна кава з молоком
Беруть склянку дуже холодного молока, дві столові ложки кавового сиропу і дві столові ложки морозива, Суміш виливають у міксер і збивають. Напій розливають по склянках, в які також можна покласти невеликий шматочок льоду. Рецепт розрахований на одну порцію. Треба зазначиш, що і в цьому, і в інших рецептах кавовий сироп можна замінити розчинною кавою або просто міцною холодною кавою.


Холодна кава з варенням
На одну порцію у половині склянки холодної кави розводять чайну ложку варення з чорної порічки і столову ложку цукру. Напій проціджують і розливають по склянках.


Збита кава
Змішують горнятко міцної холодної кави, дві столові ложки згущеного молока і пучку ванілі. Суміш виливають у міксер і збивають. Розливають по склянках, куди додають по шматочку льоду.


Болгарська холодна кава
Добре змішують горнятко кефіру, горнятко міцної кави, п’ять грудочок цукру і столову ложку вершків. Розливають суміш по горнятках і на якийсь час ставлять їх у заморозник.


Холодна шоколадна кава
Для чотирьох порцій напою беруть чотири часточки шоколаду, 0,5 л міцної холодної кави, 100 г цукру, три столові ложки вершків, пучку кориці, шоколад розчиняють у кількох ложках теплої води, додають каву, цукор, корицю, ретельно перемінюють і ставлять на якийсь час у холодильник.


Кава з льодом
Для приготування однієї порції потрібне горнятко міцної кави, чотири грудочки цукру, ложка збитих вершків і 1/3 горнятка товченого льоду.
У каву кладуть цукор, охолоджують, а потім разом з льодом енергійно збивають у шейкері або електричною збивачкою. Наливають у склянку і зверху кладуть збиті вершки.


Кава збита з морозивом
Для однієї порції потрібна половина склянки холодної міцної кави і приблизно дві столові ложки морозива (краще взяти ванільне). Змішують каву з морозивом, збивають у міксері і подають до столу. Можна додати шматочок льоду.


Холодна віденська кава
Рецепт приваблює швидкістю приготування. До склянки холодної води з холодильника додати розчинної кави і столову ложку молока. Все це змішують і збивають в міксері Розливши по склянках, зверху кладуть збиті вершки, напій повинен бути дуже ХОЛОДНИМ. Тому перед поданням до столу його слід поставити у холодильник.


Холодна збита кава
Ще один «швидкий» рецепт. На чотири порції беруть чотири великих шматки льоду, дві столові ложки молока, столову ложку розчинної кави і столову ложку води. Все це змішують і збивають у шейкері або електричною збивачкою і відразу ж подають до столу.


Швидка кава – гляссе
Для чотирьох порцій добре змішують чотири столові ложки вершків, чотири столові ложки згущеного молока, півтори чайні ложки розчинної кави і склянку води. Додають 1/2 склянки товченого льоду, збивають і розливають по склянках. У кожну склянку можна покласти по шматочку льоду.


Мигдальна кава
Півтори горнятка міцної холодної кави, три грудочки цукру, чайну ложку товченого мигдалю і чайну ложку рому, збивають і розливають по склянках, додаючи у кожну шматочок льоду.


Холодна кава з коньяком
Змішують половину горнятка мінної холодної кави, дві столові ложки какао зі згущеним молоком і чайну ложку коньяку. Суміш збивають, розливають по склянках і кладуть шматочок льоду.


Холодна кава по-бразильськи
Змішують горнятко чорної холодної кави, дві столові ложки рому, дві столові ложки цукрової пудри, столову ложку вершків, часточку цитрини і пучку ванілі. Все це збивають і розливають по склянках, додають лід


Кава-сюрприз
Для чотирьох порцій слід узяти столову ложку розчинної кави, чайну ложку какао, дві великі склянки холодної перевареної води, шість столових ложок згущеного молока і половину склянки рому. Всі складові ретельно змішують, напій подають до столу дуже охолодженим. Переваги рецепту в швидкості приготування.


Холодна кава з лікером
Для однієї порції беруть чотири столові ложки згущеного молока, склянку міцної холодної кави, столову ложку ванільного лікеру. Всі складові добре змішують, збивають і подають до столу дуже охолодженим.

Published by admin