Фірмові рецепти колись популярних львівських закладів

Фірмові рецепти колись популярних львівських закладів

Молочний коктейль із соком “зернистого яблука” від кнайпи “Кабінет”
До складу цього напою входять молоко, гранатовий сік, мед та морозиво.
Втамувавши спрагу, у кав’ярні можна й забути про голод — поласувати стравою «Струсля м’ясна».
Для її приготування шеф-повар бере свинну полядвицю та куряче філе. Його переплітають у вигляді коси і запікають. Подають під вишневим соусом і з запеченими яблуками. При цьому використовують біле сухе вино і мед.
Як окремі страви або доповнення до других, у “Кабінеті” можна замовити салати. “Гуцульський” салат тут готують з буряка, гарбузового насіння, болгарського перцю, маринованих опеньок. А “Олеський” — з вареної телятини, соєвого соусу, яєць та тих же грибів.
Для справжньої трапези — фірмові наливки, зокрема, калганівка, тминівка, слив’янка й наливка з журавлини.


Рецепт колишньої кав’ярні “Францішка”: Кава по-румунськи
Складники:
Кава 1 ч. ложка, цукрова пудра 1 ч. ложка, какао-порошок 0,5 ч. ложки, ванілі або ванільного цукру небагато
Змішати каву, цукор, какао і засипати у джезву. Налити воду, поставити на невеликий вогонь. Нагріти, але не доводити до кипіння. Зняти з вогню і додати ванілі. Дати каві трішки охолонути і подати до столу.


Рецепт колишньої кав’ярні “Францішка”: Кава з білим шоколадом
Складники:
Білий шоколад 20 г, молоко 30 мл, гаряча кава 50 мл, ром 1ст. ложка, вершки 30 мл
На вогні розтопити в молоці шоколад. До кави додати ром і гарячий шоколад. Акуратно вилити зверху збиті вершки та посипати тертим шоколадом.


Ранкова кава від “Массарі”
Інгредієнти: кава мелена 2 ч. ложки, кориця 1 палочка або 1/4 чайної ложки, перець чорний горошок 1 шт., вода 100 мл, цукор 1 ч. ложка
Приготування:
У злегка підігріту турку всипаємо всі інгредієнти, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння – кава має піднятися і на її поверхні утворитися пінка. Піднімаємо турку над вогнем (піна злегка осяде). Таким чином даємо кави піднятися 2-3 рази. Вимикаємо вогонь, турку накриваємо блюдечком і даємо каві настоятися 3-5 хвилин. Наливаємо каву в підігріту чашку, вдихаємо її аромат, п’ємо і отримуємо задоволення. ЯКЩО НЕМАЄ ТУРКИ тоді не біда, усі інгрідієнти заливаємо окропом та чекаємо щоб кава запарилась.

0 comments on “Фірмові рецепти колись популярних львівських закладівAdd yours →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.